L'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, i el diputat al Congrés de Democràcia i Llibertat i exconseller de la presidència, Francesc Homs, han mantingut un debat sobre el model dels mitjans públics catalans a Catalunya Ràdio. Tots dos es van convocar a les ones radiofòniques fa uns dies, després de mantenir un debat a Twitter pel nomenament del nou director de TV3, Jaume Peral.

El cupaire ha criticat durament els últims canvis a la CCMA i ha assegurat que "els nomenaments dels mitjans públics es fan a dit entre Esquerra i Convergència", i que així se'ls va traslladar a la CUP durant les negociacions per la investidura. Fernàndez ha criticat aquest "repartiment" dient que l'avergonyeix i ha assegurat que el fet que "la 'Corpo' pengi de Presidència ja és un símptoma de governalització".

Fernández, per altra banda, també ha volgut defensar que "el sistema públic català és el més plural que tenim", comparat amb altres com el de Televisió Espanyola, però ha volgut reivindicar "que el mal dels altres" no pot ser "el nostre consol."

Homs ho desmenteix

El portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha desmentit "categòricament" que existeixi un repartiment de càrrec i ha assegurat que és de "ximples" que es cregui que el criteri és aquest. A més ha assegurat que "només cal veure els nomenaments que s’han fet a la CCMA per veure que s’han triat amb criteris professionals". "Ells no haurien acceptat el càrrec si fos així", ha insistit l'exconseller de la presidència.

Homs també ha volgut reconèixer que "hi ha coses que poden no agradar" però ha defensat que a la CCMA hi ha hagut un procés de "desgovernamentalització" en els últims anys. Segons el diputat al Congrés, el president de la Corporació, Brauli Duart, ara no té "tot el poder", sinó que els nomenaments i moltes altres decisions "les pren el consell, i no el Brauli sol". Fernández va criticar a Twitter que el nomenament de Peral era donar "tot el poder a Brauli Duart" i va assegurar que això eren "males notícies per als mitjans públics".

Francesc Homs ha defensat també la gestió del president de la corporació assegurant que "si algú ha engegat reformes" aquest ha sigut Brauli Duart, i ha recordat que el seu càrrec va ser elegit per una àmplia majoria del Parlament, que va fins i tot superar els dos terços dels diputats que requereix la llei. 

L'exconseller de presidència i portaveu del govern també ha reivindicat que l'any 2014 va intentar tirar endavant una llei per seguir amb aquest procés de desgovernamentalització, però que no va aconseguir els suports suficients, i ha acusat els altres partits de tenir "altres prioritats", tot recordant de Fernández era diputat en aquella època.

El debat ha acabat amb una discussió entre "nova i vella política". Fernàndez ha assegurat que "fer-ho diferent vol dir fer-ho bé", mentre que Francesc Homs ha reivindicat que fer-ho diferent també "pot ser una catàstrofe".