El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, s'ha mostrat "satisfet" per l'acord assolit amb Junts per Catalunya sobre la suspensió dels diputats processats. En roda de premsa des de la cambra catalana, Sabrià ha assegurat que l'acord "defensa a ultrança l'autonomia del Parlament" i "garanteix i defensa els drets de tots els diputats per igual" a més de "mantenir la majoria parlamentària".

En aquest sentit, el republicà ha assegurat que l'acord reuneix els "punts forts" de les posicions que tenia cada grup i ha recordat que els d'ERC han quedat reflectits. Aquests eren: que tots els diputats mantinguessin l'acta, que no es perdés la majoria independentista del 21-D i que les decisions posteriors del Parlament siguin efectives. 

Sabrià ha assegurat que "la interlocutòria és inaplicable tal com volia fer Llarena de manera automàtica" i ha defensat que l'acord que proposen és sotmetre "a votació la seva suspensió i la guanyarem, i mantindrem les majories de la cambra, tot alhora", ha reivindicat.

Preguntat per si el president a l'exili, Carles Puigdemont, podria ser investit president, Sabrià ha defensat que manté els seus "drets intactes"

Sobre si l'acord podria ser recorregut per la via penal com va advertir Ciutadans, Sabrià ha defensat que "no prenem les decisions en funció de les decisions judicials, sinó en defensa dels drets de tots els diputats"

L’acord fet públic aquest dimecres pels dos grups proposa votar sobre si el ple considera suspesos els diputats processats i ofereix als diputats afectats que "designin" els seus "drets parlamentaris" en un company de grup parlamentari mentre el TS no resol els recursos contra el seu processament.