"Sou la màfia!!". Aquesta ha estat el crit de l'espontani que ha assaltat la foto de familia del Partit Popular (PP) aquest dimarts al parc de El Retiro madrileny, on havien de presentar els cap de llista al Congrés dels Diputats per a les eleccions del 26-J. Megàfon en mà, el noi ha fet un salt davant la sorpresa dels assistents i ha exclamat una sèrie de vituperis, com ara "cinc mil sense sostre", "PP corrupció!" que ha adreçat als diputats.

El ciutadà ha sigut arrossegat pel parc, en una pugna amb els agents de seguretat, que l'han tombat fent caure una torre de so. Rajoy anava acompanyat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, o la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, entre d'altres personalitats. Aquest mateix indret ja havia estat el lloc d'elecció per a les llistes del 20-D, però aleshores no hi van haver altercats.

El discurs de Rajoy no ha fet cap menció a la corrupció, i únicament s'ha centrat en repetir les principals consignes de campanya, com ara l'estabilitat econòmica, la moderació o la por als extremismes, en una al·lusió a la "radicalitat que s'ha instal·lat en la política espanyola" els darrers temps, i als seus adversaris. Així mateix, ha increpat els socialistes pels sis anys de gestió, que els populars valoren negativament. "A poc que fem bé les coses, podem veure la situació amb esperança" ha reblat el líder del partit.

Aquesta circumstància arriba després que Génova hagi indicat que abonarà 1'2 milions d'euros per la caixa B. El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, els ha donat 10 per dipositar aquesta quantia, en concepte de fiança civil. El partit ha de respondre pels diners, després que no l'hagin pogut abonar els extresorers Luís Bárcenas i Álvaro Lapuerta, l’exgerent, Cristóbal Páez, i l’empresa de l’arquitecte Gonzalo Urquijo, que va assumir les obres de la seu de Gènova.