La lluita contra la pandèmia de la Covid-19 arriba a un moment decisiu amb l'arribada de les vacunes però també d'una tercera onada impulsada pel fred de l'hivern. Tot això sumat al període festiu del Nadal fa que des del Govern de la Generalitat s'hagi volgut fer un nou missatge cap a la ciutadania.

La conselleria de Salut dirigida per la republicana Alba Vergés ha fet públic aquest dijous un nou espot amb un missatge ben clar: "Les abraçades tornaran. Les pors s'oblidaran. I tornarem a celebrar un nou demà". Així és com conclou el visionat que amb un minut de durada i un eslògan cantat amb l'Himne dels pirates de Mar i Cel pretén animar la societat catalana i encoratjar-la a seguir lluitant contra la pandèmia.

A mode d'homenatge a diversos col·lectius, l'espot és protagonitzat per un estudiant, un infant, un professor, un infermer, una metgessa, una anciana, dos repartidors, un transportista, un propietari d'un petit comerç, dos conductors d'ambulància i diverses persones que caminen pel carrer.

"Aquest espot se suma als més estrictament informatius i d'alerta que ja tenim en marxa des de fa dies i que posen el focus en la informació de conscienciació del risc, de la gravetat de la malaltia i de servei. Aquest vol donar força i ànims als professionals dels sectors essencials i a la ciutadania. Posar en valor la feina feta en conjunt. Perquè sense l’entrega dels professionals no hauria estat i no serà possible. I també un reconeixement cap als ciutadans responsables que segueixen les indicacions del Sistema de Salut i de prescriptors com tu. Els ciutadans exemplars també es mereixen un reconeixement que reforci el valor d'autoprotegir-se i fer d'agents de conscienciació i corresponsabilització a la seva comunitat", asseguren des del Departament.

"Creiem que val la pena transmetre esperança i seguir resilients ara que començarem a vacunar. Hem de treure més força que mai per seguir lluitant i treballant (com a professionals sanitaris) i resistint com a comunitat perquè ara no podem baixar la guàrdia i hem d'extremar les mesures de protecció", afegeixen en referència a la tercera onada i l'arribada del Nadal.

L'esperança: la vacuna

Avui mateix la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet serà el primer centre de Catalunya que rebrà les dosis de la vacuna anti-Covid de Pfizer i BioNTech aquest 27 de desembre. També ha exposat que s'han format 2.110 infermeres, de moment, per tal de subministrar-les. A més, també ha concretat que s'espera que cada dilluns es rebin 60.000 dosis de la vacuna