Per primera vegada, el PACMA té possibilitats reals d’entrar al Congrés dels Diputats. Després d’anys batallant i quedant-se a pocs vots de la representació, l’últim CIS dona al partit animalista fins a dos escons. Malgrat no tenir la mateixa visibilitat mediàtica que té Vox, tot i ser els dos extraparlamentaris, la formació ha presentat el seu vídeo de campanya que entra en el cos a cos justament amb l’extrema dreta. “Ets involució”, els hi diuen.

L’espot del PACMA, de poc més d’un minut, entra en diversos temes, des de l’animalisme fins a l’acollida d’immigrants, passant per les polítiques socials i el medi ambient . “Ets involució. I et creus patriota abanderant el discurs de la por”, assegura la noia que apareix al vídeo. “Primer els de casa. Com si mostressis una mica d’humanitat pels teus. Màscara d’humanitat diluïda amb cada mort al mar”, continua.

En aquesta línia, el partit animalista retreu que parlin de “primer els nostres”, però no hi incloguin les reivindicacions feministes o els homosexuals. “Primer els teus”, conclou amb una imatge del Valle de los Caídos.

El vídeo acaba com comença: “Ets involució. I contra la involució no ens conformem només amb evolució. Comença la ReEvolució”.