La parella més coneguda de Vox està sota la lupa de l'Agència Tributària. Es tracta del portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, i la candidata del partit d'extrema dreta a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio. Segons informa elDario.es, un estudi d'Hisenda conclou que l'estudi d'arquitectura de Monasterio va emetre "una factura falsa" de 169.000 euros, IVA inclòs. 

La inspecció d'Hisenda prova que l'estudi de Monasterio no hauria fet cap tasca d'assessoria per a la venda d'un edifici de luxe a Madrid, com així s'afirmava. L'edifici en qüestió era propietat de familiars del seu marit, Espinosa de los Monteros. El portaveu parlamentari hauria contactat l'estudi de la seva dona perquè fes un estudi en aquest edifici, el qual mai es va fer, però sí que es va cobrar, segons l'Agència Tributària. 

Les conclusions de l'estudi que s'ha fet des d'Hisenda en aquesta operació entre els anys 2015 i 2016, han estat confirmades pel Tribunal Economicoadministratiu Regional de Madrid. Així doncs, des de l'estiu passat aquests fets estan en mans de la justícia. Per la seva banda, des del partit no s'ha fet cap comentari sobre els fets. 

Altres irregularitats 

L'informe apunta que la factura de 169.000 euros no va ser l'única irregularitat que van trobar els inspectors. El portaveu parlamentari de Vox va atribuir treball d'intermediació immobiliària a dues societats que eren seves en aquell moment (Citrum SL i Management SL) i Hisenda considera que hauria d'haver tributat com a persona física. Per això, Hisenda considera que Espinosa de los Monteros hauria d'haver pagat 293.381,57 euros. 

Una condemna prèvia

El desembre de 2021, el Tribunal Suprem (TS) va confirmar la condemna per impagament d'Espinosa de los Monteros, qui va intentar eludir la responsabilitat de pagar les obres de casa seva. El Suprem va recolzar així la decisió presa per l'Audiència Provincial de Madrid, segon tribunal a condemnar a dirigent del Vox. Espinosa havia de pagar 63.183 euros que té de deute per les obres, a més d'interessos i també assumir les costes judicials.

La casa que Espinosa volia reformar gratis la va adquirir l'any 2010. Es tracta d'un habitatge modern i luxós amb jardí al districte de Chamartín que va costar 1,2 milions d'euros. Quan el dirigent el va adquirir era un immoble amb una plata baixa i una principal que va transformar en una casa de quatre altures. Ascensor, gimnàs, garatge, piscina i zones verdes són algunes de les comoditats amb les quals compta.

Per contractar les obres que van fer possible aquesta transformació radical de l'habitatge, Espinosa va fer servir una societat limitada de la qual era l'únic accionista i administrador amb el nom Pedro Heredia 6 SL. És aquesta societat la que va ser condemnada per primer cop per impagament en el Jutjat de primera instància número 10 de Madrid l'any 2014