Una reforma de 63.183 euros fa anys que persegueix a Iván Espinosa de los Monteros, portaveu al Congrés de Vox. Un dels homes forts del partit d'extrema dreta fa anys que evita pagar les obres que va fer al seu luxós xalet al districte de Charmatín, Madrid. La negativa del polític de la formació d'Abascal a pagar fa temps que ronda pels jutjats, fins que el passat desembre el Tribunal Suprem va tancar definitivament la disputa judicial en sentenciar que Espinosa ha de pagar els 63.183 euros que té de deute per les obres, a més d'interessos i també ha d'assumir les costes judicials. Tot i la sentència clara, el polític d'extrema dreta no ha acatat l'ordre, fet que ha dut al jutjat de primera instància número 36 de Madrid a decretar que li embarguin el sou, segons informa elDiario.es

Després que el Suprem es pronunciés sobre el seu cas, Espinosa de los Monteros va afirmar que pagaria el seu deute: "El que toca és pagar i res més. Acato la decisió". Tot i això, sembla que la promesa de pagar els seus deutes amb la justícia i el constructor se l'ha endut el vent. Des de la sentència del Suprem han passat quatre mesos en què el deute s'ha mantingut intacte, per això, la justícia ha procedit a embargar la seva nòmina com a diputat del Congrés. No és la primera restricció econòmica que se li ha imposat a Espinosa per aquest cas, ja que anteriorment s'han embargat diversos dels seus béns com una finca o alguns coptes. Tot plegat, però, ha estat considerat insuficient pel jutge que ha fet un pas més i ha anat per la nòmina del polític d'extrema dreta. 

Com a diputat, Espinosa de los Monteros cobra 8.017,37 euros bruts al mes, dins d'aquesta quantitat s'inclouen el salari base de diputat que ronda els 3.000 euros i se sumen els extres salarials que cobra per ser portaveu del seu partit i altres càrrecs. El sou quedarà embargat fins que s'aboni la quantitat que deu. 

Unes obres polèmiques

Espinosa va adquirir una casa l'any 2010 a Chamartín que va costar 1,2 milions d'euros. Malgrat que es tractava d'una casa amb jardí luxosa, el dirigent de Vox planejava una ambiciosa reforma que finalment no li sortirà gratis. Quan va comprar l'edifici, aquest era un immoble amb una plata baixa i una principal, que va transformar en una casa de quatre altures. Ascensor, gimnàs, garatge, piscina i zones verdes són algunes de les comoditats amb les quals compta. Per fer aquesta reforma faraònica, Espinosa ca fer  una societat limitada de la qual era l'únic accionista i administrador amb el nom Pedro Heredia 6 SL. És aquesta societat la que va ser condemnada per primer cop per impagament en el Jutjat de primera instància número 10 de Madrid l'any 2014. 

La societat va ser condemnada en el seu moment, però va acabar tancant posteriorment amb el deute de la reforma gairebé intacta. Amb la desaparició de la societat podria semblar que el deute quedava als llimbs on Espinosa podia passar de puntetes sense pagar, tanmateix, la justícia no ha opinat igual, tant és així que el diputat es veu privat de sou.