Les temperatures disparades, la sequera i l'avenç palpable del nivell del mar no són evidències suficients per als fervents negacionistes del canvi climàtic, alguns dels quals es troben dins les files del partit d'extrema dreta Vox. El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, ha afirmat que "el CO₂ no és un gas contaminant". És més, després de ser criticat per aquestes paraules, García-Gallardo s'ha refermat i ha sentenciat: "De fet, és el millor dels gasos per al desenvolupament de la natura". 

Aquestes afirmacions han tingut lloc en la intervenció de García-Gallardo amb joves de secundària de Salamanca. En el seu discurs davant dels joves, els anima a ser crítics i qüestionar-se les coses i posa tot un seguit d'exemples del que considera que s'ha de qüestionar. "Algunes de les coses que a la meva edat, a la meva època, no ens preguntem és si la segona República a Espanya era un règim plenament democràtic o no; no ens preguntem, en el seu moment, quina era la religió més perseguida al món; no ens preguntem, i jo us convido a fer-ho, si la llegenda negra que hi ha sobre la conquesta espanyola d'Amèrica és certa o no; no ens preguntem, i és un tema ara molt de moda, si el CO₂ és o no un gas contaminant, se m'acudeixen aquestes a títol d'exemple", ha sentenciat. Es tracta d'un discurs que ell mateix ha compartit a les seves xarxes. 

García-Gallardo, un dels perfils més polèmics de Vox

No és el primer cop que García-Gallardo protagonitza una polèmica. Ell és dels impulsors de la controvertida mesura antiavortista a Castellà i Lleó que volia forçar les dones a sentir el batec del fetus abans d'avortar. Ja abans d'arribar al govern de Castella i Lleó defensava que l'avortament es tracta del "genocidi del segle XXI". Va ser la gran revelació a les eleccions autonòmiques per la seva joventut i el seu discurs d'extrema dreta. 

Cara nova, discurs antic, tan antic que recurrentment havia defensat el franquisme a les xarxes. Seguint la línia del seu partit, és obertament antifeminista. Es defineix com a catòlic, però ha mostrat el seu rebuig a l'actual Papa.