L'Ajuntament de Barcelona ha comès una pífia monumental quan a la web municipal ha publicat un polèmic article contra el 5G, precisament el mateix dia que la Comunitat de Madrid anunciava que va a la caça del Mobile. 

L'article, titulat El 5G no és innocu, s'ha publicat en una secció denominada Fàbrica del Sol, que és un equipament d'educació ambiental promogut per l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, que està controlada pels comuns. L'article llançava acusacions contra el 5G per les suposades radiacions nocives sobre les persones, tot i que no estan provades per cap estudi científic rigorós.

 

web ajuntament

Al final, l'article ha estat retirat, mentre es feia evident el malestar del PSC amb el que havia succeït. El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha sortit davant la premsa a fer una defensa aferrissada del 5G.

"Apostem per la tecnologia 5G perquè ens hi va el futur econòmic de la ciutat", ha indicat Collboni. Ha afegit que el 5G "forma part dels avenços tecnològics del futur, per la qual cosa no hi ha cap ciutat moderna que pugui no contemplar la seva implantació". "Barcelona aspira a ser capital mundial en l'àmbit digital, i això requereix aquesta tecnologia", ha insistit.

El govern municipal no ha explicat els motius de la retirada de l'article, i Colau no n'ha fet cap valoració.