La recepció del 2 de Maig celebrada aquest matí a la madrilenya Puerta del Sol ha donat per a molt. Recepció post electoral on el focus estava posat aquest any en els dirigents populars després de la sonada patacada de Pablo Casado el 28-A, del desembarcament a Ciudadanos del fins fa dos dies president popular de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i de l'enganxada entre els líders del PP i Vox. I com sempre, l'expresidenta Esperanza Aguirre, que va abandonar totes les seves responsabilitats arran de la llarga llista de casos de corrupció en el seu entorn ha estat una de les protagonistes de la recepció.

Aguirre ha renyat Pablo Casado per menystenir qui va ser el seu protegit al partit, l'ara flamant president de VoX, Santiago Abascal. Aguirre ha considerat un error els qualificatius "feridors" del líder del PP a Abascal, quan va assegurar que debia molt al seu partit, gràcies al qual va havia estat cobrant de "fundacions, xiringuitos i mamandurrias". Aguirre també ha donat un toc d'atenció a Abascal per qualificar el PP de "derechita covarda".

Al parer d'Aguirre, és necessari que es posi fi al "llançament de pullitas entre uns i altres" i que siguin capaços d'unir-se tots el que creuen "en la llibertat, en la porpietat i en Espanya" més enllà de les "discrepàncies". La expresidneta ha afirmat que si Casado clava una puntada de peu al cul a Abascal, li està clavant a ella.