La televisió pública eslovena ha dedicat un programa de mitja hora a Catalunya i a la imminent publicació de la sentència de l'1-O. "Reportatge del programa Globus sobre la independència inacabada. Com respondrà el govern de Barcelona a la sentència dels líders polítics catalans? Quina solució hi ha a la crisi catalana? Què més faran els partidaris de la República catalana?", es pregunta la televisió eslovena.

El programa entrevista el conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, que apunta que la persecució judicial als polítics catalans "ha estat una mena de revenja". També han entrevistat el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que anuncia que la societat catalana "sortirà a defensar el que són els seus drets fonamentals". "Els drets no són d'un rei ni d'un jutge, són dels ciutadans", assenyala.

Clica la fotografia per veure el programa:

TV eslovena 2

També hi parla la dona del conseller Joaquim Forn, Laura Masvidal, que explica com intenta passar els dies. "Intento fer el meu dia a dia, perquè porto dos anys gestionant una tensa espera", indica.

Finalment el programa entrevista el músic Roger Español, que va perdre un ull per una bala de goma en una càrrega policial l'1-O, i que ara es presenta com a cap de llista de JuntsxCat al Senat. "L'1-O vam tenir la sensació de poble unit que té un objectiu, i que vol fer el que sigui perquè sigui possible. Quan va venir la Policia Nacional i va començar a carregar contra la gent pacífica i a disparar, van canviar moltes coses en la mentalitat de les persones. El que a mi em fa començar la lluita és la repressió del govern espanyol", explica. 

Afirma que amb la seva candidatura, tant ell com JxCAT fan un pas endavant.