La fugida d'Espanya de Joan Carles I no ha estat ben rebuda entre la població. Segons una enquesta d'El País, més de la meitat dels espanyols rebutgen aquesta sortida. Un 41,1% creuen que s'hauria d'haver quedat a Espanya, un 19,1% al mateix Palau de la Zarzuela i un 7,8% a un país de la UE. En canvi, només un 13,6% creuen que ha fet ben fet marxant als Emirats Àrabs.

Segons l'enquesta de l'empresa 40dB per El País, els ciutadans tampoc creuen que la decisió hagi contribuït a millorar la percepció de la corona. Un 44,4% creu que no ha ajudat gens a aquest objectiu i un 27% creu que ha ajudat poc. En total, doncs, més d'un 71% no li veu gaire benefici. D'altra banda, un 14,3% creu que ha ajudat bastant i només un 4,9% creu que ha ajudat molt.

Pel que fa el motiu que va dur el rei emèrit a marxar a Emirats Àrabs, la majoria (54,7%) creu que és per protegir-se a ell mateix davant de possibles causes judicial, mentre que un 34% creu que intenta protegir la monarquia i el mandat de Felip VI.

Per últim, l'enquesta pregunta sobre què s'hauria de fer amb el títol de rei emèrit. L'opció més escollida (37,9%) és retirar el títol a Joan Carles independentment de si després és imputat o no. En segon lloc, un 28% creu que no se li hauria de retirar i un 23,6% li retiraria només si és imputat.