El 51,9% dels espanyols estan en contra que s'indulti els presos polítics, segons una nova edició del baròmetre de laSexta. Per contra, només un 38,1% dels preguntats hi estan a favor

La majoria de persones enquestades a favor de l'indult als dirigents independentistes són votants del PSOE i d'Unidas Podemos. En el cas de la formació de Pablo Iglesias, la immensa majoria de votants veurien amb bons ulls la mesura (90%), mentre que al PSOE els partidaris són el 52,5%

En canvi, la majoria de votants del PP, Vox i Ciutadans hi estan en contra. Només el 2,5%, l'1,2% i el 4,7% dels seus votants respectivament veurien positiu que els presos fossin indultats.

Cal constatar també que fins a un 7,7% dels enquestats els hi és indiferent aquesta qüestió, mentre que el 2,3% no han sabut què respondre.

La reforma de la rebel·lió i la sedició

Per altra banda, la cadena de televisió espanyola també ha preguntat en el seu baròmetre l'opinió dels espanyols sobre la revisió dels delictes de rebel·lió i sedició. Gairebé la meitat, un 48,1%, hi estan en contra, mentre que un 40,3% s'han mostrat a favor.

Els percentatges de suport o rebuig en relació amb els partits és similar també en aquesta qüestió. El 56% dels votants del PSOE i el 91% d'Unidas Podemos ho valoren positivament, mentre que la immensa majoria dels votants de les tres dretes ho rebutgen.