L'espanyolista suís François Meylan, que presideix una associació ultra amb base a Suïssa, ha llançat amenaces contra una botiga catalana de Perpinyà pels seus productes, segons ha denunciat Muriel Taurinyà, una de les gerents de l'establiment, en una entrevista a Ràdio Arrels.

A través d'un correu electrònic, Meylan ha instat la botiga a deixar de vendre productes relacionats amb el "separatisme català". "Creiem que aquests productes no tenen res a veure amb França", ha assegurat el dirigent ultra en el correu.

A més, Meylan assegura que aquests productes no es poden vendre perquè es tracta d'un moviment relacionat amb "un procés il·legal" i que "no té cap suport per part del govern francès ni de l'Assemblea francesa. 

La gerent de la botiga 'Visca' ha denunciat que aquesta no ha estat "l'única acció anti-catalana" contra l'establiment explicant que fa uns mesos ja es va veure obligada a treure l'estelada que tenia davant de la botiga "per culpa de les nombroses amenaces rebudes". "L'associació 'Catalunya Peuple d'Espagne', també és molt activa a les xarxes per fer baixar les notes de valoració de la botiga", ha denunciat Taurinyà.

Taurinyà també ha assegurat que aquesta associació també ha contactat amb altres establiments de la ciutat, com el restaurant la Vigatane de Canet i el supermercat Leclrec, del qual va aconseguir la retirada de productes amb estelades.

Aquest dirigent ultra ja va intentar boicotejar un acte de l'ANC a Berna aquest dissabte 31 d'agost. Enmig de l'acte, la policia suïssa va cridar a l'ordre a Meylan que havia tret una bandera espanyola i, juntament amb un altre individu, van prendre fotografies de l'ANC sense permís.