Els partits espanyolistes, és a dir, PSC, Cs i PP s'han conjurat aquest dissabte per teixir estratègies comunes a partir d'ara per fer front a l'independentisme en un acte de Societat Civil Catalana per recordar la manifestació unionista del 8 d'octubre del 2017 contra el referèndum i presentar la Plataforma dels afectats pel procés. Ara bé, tot i el bon to de l'acte, el Partit Popular ha retret als socialistes per no votar a favor de la moció de censura a Torra presentada per Ciutadans.

Carlos Carrizosa, cap de l'oposició al Parlament, ha tornat a acusar els membres del CDR acusats de terrorisme de voler fabricar explosius, concretament Goma2 i Amonal, explosiu que fins ara encara no havia entrat en joc en cap moment, i ha recriminat que el Parlament demanés la seva llibertat. en la mateixa línia, que sentenciat que l'independentisme ha usat la "violència necessària en cada moment" a través d'assenyalaments i infondrant por als constitucionalistes. Alhora ha animat a l'electorat "constitucionalista" a anar a votar en les pròximes eleccions i fer front al l'independentisme a les urnes així com als carrers.

Per la seva part, el PSC, que ha enviat a David Pérez, un representant de la seva ala espanyolista, ha fet una retrospectiva de la tardor del 2017 recordant els plens del 6 i 7 de setembre, els quals els ha titllat d'atropellament. Alhora, després d'haver rebut crítiques per part del PP, ha llençat un desafiament als altres partits per comprovar "qui és més constitucionalista", alhora que ha assegurat que poca gent el guanyaria.

L'encarregada de representar el PP ha estat la fins ara portaveu al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, que en el seu to habitual ha sentenciat que Catalunya necessita un pla per democratitzar-se i ha titllat el referèndum de "xenòfob". alhora, que ha recriminat als socialistes la seva abstenció a la moció de censura presentada per Ciutadans contra torra que pretén posar Lorena Roldán al capdavant de la Generalitat.

Valls avisa: només cap "la unitat del constitucionalisme"

L'ex-primer ministre francès i regidor a Barcelona, Manuel Valls, que també ha participat a l'acte, també ha cridat a PSOE, PP i Cs a treballar junts perquè "després de les eleccions del 10-N no hi haurà majoria" i "l'única possibilitat" que quedarà serà "la unitat del constitucionalisme".

A part, el líder de Barcelona pel Canvi, ha retret als representants polítics cridant a la unitat, "no hi ha ni vermells ni blaus, ni esglésies que cremen, no hi ha franquisme", ha indicat el regidor: "Heu d'unir-vos, imaginar el futur pactant, deixar de desqualificar als altres".