El govern espanyol ha provocat un conflicte amb el de les illes Fèroe per intentar frenar un acord d'aquesta autonomia administrativament danesa amb el Govern català sobre digitalització. L'acord, subscrit aquesta setmana pel conseller Jordi Puigneró i la diputada ponent feroesa Kristina Háfoss, no ha estat acceptat pel govern espanyol, i l'ha enviat als tribunals.

Háfoss ha indicat que, malgrat les pressions espanyoles, les Illes Fèroe seguiran col·laborant amb Catalunya.

"Espanya intenta cancel·lar un acord d'entesa sobre cooperació en matèria de digitalització entre les illes Fèroe i Catalunya, que s'ha firmat. El ministre de Digitalització de les illes Fèroe afirma que, independentment del que decideixi el Tribunal espanyol, la cooperació en matèria de digitalització seguirà", ha indicat Háfoss. 

Les Illes Fèroe són un dels territoris més avançats d'Europa en política digital.

Durant la seva recent visita a Catalunya, l'exministra de Finances de les Fèroe va visitar a la presó de Mas d'Enric la presidenta del Parlament Carme Forcadell, i li va traslladar una salutació dels presidents dels parlaments d'Islàndia, S.J. Sigfússon, i de les Fèroe, J. Á. Lakjuni.

També va visitar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i els consellers Jordi Turull i Raül Romeva a Lledoners

Finalment es va reunir amb una delegació de JuntsxCAT al Parlament, i va coincidir en la defensa del dret d'autodeterminació, que també reivindiquen les illes Fèroe.