Espanya prorrogarà fins al 31 de desembre de 2017 totes les missions militars actualment en marxa. La decisió es va prendre aquest divendres al Consell de Ministres. Espanya té desplegats 2.174 militars i membres de les Forces i Cossos de Seguretat a quinze missions internacionals en setze països.

"Més de 8.400 immigrants rescatats pels vaixells, més de 450 embarcacions observades des dels avions o prop de 17.000 efectius ensinistrats a l'Iraq," ha dit aquest dissabte el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy en elogiar la tasca d'aquestes missions. Rajoy ha garantit l'ajuda dels militars espanyols contra el terrorisme "en qualsevol lloc on els nostres interessos nacionals o de la comunitat internacional es vegin afectats".

Rajoy ha llançat aquest missatge en una videoconferència amb els comandaments de les missions militars espanyoles per felicitar-los el Nadal. L'acompanyaven la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i el Cap d'Estat Major de la Defensa, almirall general Fernando García Sánchez.

En un entorn de seguretat incert, ha seguit, l'objectiu d'Espanya seguirà ajudar a construir la seva pròpia defensa als països fràgils. També ha assegurat que es combatrà a la Mediterrània les màfies que trafiquen amb persones i es mantindrà la protecció als socis i aliats en els límits d'Europa, ja que aquesta tasca contribueix "a una Espanya i uns espanyols més ben protegits".

Entre les tasques realitzades ha citat la col·laboració al Sahel, que permet tornar a la normalitat a aquesta regió, i la vigilància d'enormes extensions de l'oceà Índic perquè sigui lliure de pirates. El president ha destacat la integració de les tropes espanyoles en les societats de les zones en les quals operen.

El comandant de la fragata "Navarra" (a la foto), Vicente Cuquerella, ha recordat en el seu torn d'intervenció que, aquest divendres, una dona rescatada juntament amb unes altres 216 persones davant la costa de Líbia va donar a llum una nena en aquest vaixell de guerra, que forma part de la missió de la Unió Europea a la Mediterrània.