La preocupació dels espanyols per la situació política a Catalunya es va duplicar en les jornades prèvies a la Diada, segons l'últim baròmetre del CIS. El sondeig, que es va elaborar precisament entre l'1 i l'11 de setembre, col·loca la independència de Catalunya com el sisè problema més citat pels ciutadans, en nomenar-lo el 13% dels enquestats, quan un mes abans l'anomenaven el 6,3 i es trobava al dotzè lloc. Fa un any, coincidint amb el referèndum de l'1 d'octubre, va arribar a col·locar-se al segon lloc.

Per davant de Catalunya, en qualsevol cas, se citen cinc problemes com els que més preocupen els espanyols. L'atur segueix sent el primer, esmentat pel 60,7%, seguit de la corrupció i el frau, que destaquen el 25,2% dels espanyols; els problemes econòmics, el 24,8% els polítics, que suposen un problema per al 19,2%, i la immigració.

La preocupació per la immigración, continua augmentant la inquietud ciutadana per la immigració, 4,5 punts respecte a juliol, fins a situar-se en el 15,6 per cent.