L'escriptor Suso de Toro ha destacat en un tuit la increïble similitud que presenten al seu entendre Espanya, Hongria i Polònia, i ha recordat que la fiscalia està actuant contra Tamara Carrasco i els independentistes gallecs, quan ja estaven absolts.

"La fiscalia t'ho afina": la fiscalia recorre l'absolució d'independentistes gallecs, recorre l'absolució de Tamara Carrasco... Polònia, Hongria i Espanya són així...", ha deixat anar l'escriptor.

Suso de Toro ha fet referència al fet que la UE ha advertit Hongria i Polònia per l'actuació irregular del seu sistema judicial.

La Fiscalia espanyola ha decidit avui portar el cas de l'activista dels CDR Tamara Carrasco al Tribunal Suprem, tot i les reiterades absolucions per part d'altres tribunals. L'Audiència de Barcelona va tombar fa uns dies el darrer el recurs de la Fiscalia i el jutjat penal número 25 també ho havia fet anteriorment. Així i tot, el ministeri públic insisteix a acusar Carrasco del delicte d'incitació a desordres públics, pel qual li demanava set mesos de presó.

Segons la seva defensa, que ha lamentat els fets, portar el cas al Suprem "diu molt del concepte que la fiscalia actual té del dret a la protesta i de quina percepció té el Tribunal Suprem". 

La Fiscalia creu que amb els fets provats a la sentència es pot condemnar Carrasco pels articles 559, 557 i 557 bis del Codi Penal, que penalitzen la incitació als desordres públics. 

D'altra banda, la Fiscalia de l'Audiència Nacional també ha anunciat que recorrerà l'absolució de dotze independentistes gallecs que va dictar el passat desembre el tribunal, perllongant una causa oberta fa gairebé sis anys.

Es dona el cas que el president espanyol, Pedro Sánchez, va reconèixer poc abans d'accedir al càrrec que la fiscalia depèn del govern espanyol, al·ludint al fet que nomena la fiscal general.