La Secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, ha negat aquest dissabte que l'informe La realitat sobre el procés independentista elaborat per un organisme depenent de la Secretaria d'Estat hagi vulnerat el dret a la presumpció d'innocència de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

En un acte de Societat Civil Catalana sobre la convivència lingüística a Catalunya, Lozano ha celebrat que els presos de l'1-O "confiïn en la justícia espanyola" per abordar la seva demanda però ha dit que "no té cap fonament". Ha afirmat que "en absolut" Espanya Global ha vulnerat la presumpció d'innocència dels presos de l'1-O i ha constatat que la justícia serà l'encarregada de resoldre la qüestió.

Lozano ha fet aquestes declaracions als mitjans després que Sánchez, Turull i Rull hagin denunciat l'organisme per vulnerar el seu dret a al presumpció d'innocència en creure que es dona per fet, per exemple, que van desobeir el Tribunal Constitucional.

Lozano s'ha referit al fet que el Govern hagi iniciat els tràmits per denunciar el mateix informe per analitzar si suposa "una interferència en el poder judicial", la "criminalització del sobiranisme" i si hi ha malversació. En concret, ha recomanat a "tothom" que es llegeixi l'informe publicat al web de l'organisme. Ha defensat que es tracta d'un informe "basat en fets", dades i que tracta de combatre la desinformació.

Jornades de convivència lingüística

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha afirmat que el model d'immersió lingüística de l'escola catalana "no és el millor model perquè no correspon a la normalitat de la societat". En aquest sentit, Sánchez Costa ha apostat perquè l'actual sistema sigui superat per un nou model de consens "on les dues llengües siguin vehiculars amb la representativitat que acordi la classe política.

Societat Civil Catalana celebra aquest dissabte una jornada sobre la convivència lingüística a Catalunya on es parla sobre la situació sociolingüística de Catalunya, la història de les llengües a Catalunya, el sistema d'immersió lingüística, la superació dels nacionalismes o els mitjans púbics catalans. Entre els assistents hi ha la diputada de Cs Sonia Sierra, la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, i un representant del PP.