El mar no para de remoure's en aigües territorials gibraltarenyes després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, amb la culminació del brexit el passat 31 de gener. Els incidents per incursions de vaixells i avions espanyols no paren de succeir-se i han convertit aquest febrer en un dels mesos amb més contratemps que han originat queixes diplomàtiques.

Segons una recopilació d'El Confidencial Digital, ja han estat diversos els casos que han provocat protestes formals del govern britànic, traslladades a Espanya per vies diplomàtiques.

Entre els incidents, sempre provocats per vaixells i avions espanyols, es compta la incursió del vaixell de l'Armada Espanyola 'Furor' el 15 de febrer en aigües gibraltarenyes o el vol, aquella mateixa jornada, d'un avió de transport C-295 de l'Exèrcit de l'Aire sobre espai aeri de Gibraltar. El dissabte 22 de febrer, el patruller espanyol 'Serviola' també va entrar en aigües gibraltarenyes.

Mitjans britànics i gibraltarenys coincideixen a assenyalar que hi ha hagut una escalada d'incidents a partir de la consumació del Brexit, amb relació directa al contenciós impulsat per Espanya sobre la sobirania de Gibraltar, una cosa que es considera una provocació per part de les autoritats espanyoles.