El govern espanyol ha acusat el Regne Unit de modificar "amb nocturnitat i traïdoria" el tractat entre la Gran Bretanya i la UE, a petició de la primera ministra britànica, Theresa May. El secretari d'Estat per a la UE, Luis Marco Aguiriano, s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació abans de comparèixer davant la comissió mixta que componen diputats i senadors per explicar-los l'acord del Brexit. La posició del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, d'intentar tenir un peu a Gibraltar aprofitant el tractat del Brèxit ha resultat per ara un fracàs.

Marco Aguiriano ha informat que Espanya ara té reserves sobre l'acord de retirada del Regne Unit i de l'esborrany de declaració política que estableix el marc de la relació futura entre el Regne Unit i la UE. Les reserves tenen a veure amb el fet que els textos, tal com estan redactats en l'actualitat, deixen de banda les demandes espanyoles i no accepten que totes les qüestions relatives a com aquesta relació futura s'aplicarà a Gibraltar sigui independent de la negociació general i a més tingui el vist previ d'Espanya.

Amb la redacció actual queda evident que Gibraltar queda inclosa en la relació futura que el Regne Unit negociï directament amb la UE, com reconeixen l'Advocacia de l'Estat i l'Assessoria Jurídica Internacional del Ministeri d'Afers Exteriors, una interpretació que causa irritació a Espanya. Sota el punt de vista espanyol, les negociacions sobre tots dos textos segueixen obertes i la situació canvia "cada mitja hora". Marco Aguiriano ha demanat el suport dels grups polítics a les gestions del govern espanyol en un intent de reforçar la posició d'Espanya davant els socis europeus.