Aquestes autonomies triarien Catalunya en el cas que haguessin d'escollir una independència de manera inexorable, segons un sondeig d'Electomania sobre 1.500 persones. Han preguntat concretament: si es produís de forma inevitable la creació d'un nou país escindit d'Espanya, quin preferiria? 

El 34% d'espanyols diuen que en aquest cas apostarien per Catalunya, i és la posició guanyadora al País Valencià, les Illes Balears, Madrid, Castella-la Manxa, Extremadura i Astúries.

electomania suports independencia

El 22,9% preferirien que fos Euskadi, i és el parer majoritari a Aragó, Navarra, la Rioja, Cantàbria, Castella-Lleó i Múrcia.

En tercer lloc se situen les Illes Canàries, amb el 17,9%, que només guanyen a les Canàries mateixes. Segueix Andalusia amb el 13,9%, que igualment només s'imposa a aquesta autonomia i a Ceuta i Melilla. Galícia queda en darrera posició amb un 10,9%. 

electomania suport independencia 2

A cap altra nacionalitat se la veu com a possible candidata a la independència.

Per formacions polítiques espanyoles, PSOE i Podemos són les que apunten més a Catalunya com a independència preferida, i els de Cs es decanten per Euskadi. Els de Vox prefereixen les Canàries.

electomania independencies