411.700 euros. Aquesta és la quantitat que s'ha gastat fins ara Espanya Global per tal de "defensar la reputació de l'Estat i explicar el funcionament de les seves institucions democràtiques davant les campanyes de desinformació que les posen en qüestió dins o fora del país".

Aquesta xifra ha estat facilitada pel mateix govern espanyol en una resposta parlamentària plantejada pel diputat d'EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu que ell mateix ha difós a través de les xarxes socials.

El mateix Executiu presidit per Pedro Sánchez explica en la seva resposta que la tasca d'España Global és contrarestar "les campanyes de desinformació dels independentistes amb motiu de la celebració dels judicis als responsables del procés amb vídeos, campanyes a les xarxes socials, portaveus acreditats i fòrums".

El govern espanyol també assegura en la seva resposta que Espanya Global no genera "en cap situació" notícies falses, sinó que aquest organisme dependent del Ministeri d'Exteriors ―encapçalat per Josep Borrell― "està centrat en difondre informació verificable sobre la realitat de la societat espanyola: una societat caracteritzada per la seva tolerància, obertura i diversitat".

A més, la resposta del govern espanyol també afirma que "Espanya no és l'únic país que s'ocupa de contrarestar les campanyes de notícies falses que tracten de trencar la integritat territorial dels estats sobirans, la convivència, la democràcia liberal o inclús el projecte europeu". Tanmateix, no es menciona cap estat en concret.