Units per Avançar ha demanat al Govern que no autoritzi les concentracions que l'ANC planeja fer per la Diada. La formació de Ramon Espadaler l'emplaça a analitzar les dades sobre la Covid-19 i escoltar les opinions dels experts i, en conseqüència, "no autoritzar cap tipus de concentració que suposi contravenir les mesures sanitàries dictades pel propi executiu català per a la contenció de la pandèmia".

Units per Avançar assenyala que la decisió sobre "eventuals concentracions massives" no es poden deixar a criteri de l'ANC. Espadaler ha reivindicat preservar "el dret a la salut" i ha recordat que el dret de manifestació es pot exercir en formats "diferents o alternatius" a la presencialitat.

Espadaler considera "inacceptable" que el Govern pugui autoritzar concentracions en espais públics que puguin ser multitudinàries després que hagi prohibit qualsevol altra activitat que aplegui un nombre elevat de persones.

També critica que després que des de les institucions s'hagi apel·lat "a la responsabilitat de la ciutadania per no tenir reunions que superin les deu persones", ara "es permetin uns contactes i altres no".