"Es farà evident la necessitat d'un espai de centre com Unió" i "l'hem de reforçar" perquè "tard o aviat es demanarà a crits fer-ho". Així ha justificat el secretari general d'Unió la presència indispensable del partit democristià en l'entorn polític perquè, en aquests moments, "el Govern tendeix a l'esquerra".

Espadaler s'ha mostrat "disponible" a liderar la formació tot i que ha posat de manifest que "la presidència la decidirà el consell del partit" i que encara ha de "calibrar" si s'hi presenta com a candidat. Així mateix, ha admès que la marxa de Josep Antoni Duran i Lleida és "un punt i a part on podem reflexionar des d'allò que som i al que no renunciarem mai".

El secretari general d'Unió ha explicat a Catalunya Ràdio i RAC1 que la seva prioritat és "enfortir el nostre projecte com a partit" i ha explicat que en el proper consell nacional es renovarà la direcció de la formació per tal que "hi hagi més pluralitat" i per "reformular el centre polític catalanista".

Espadaler ha reiterat que "no estem d'acord amb el projecte rupturista", tot i que sí amb el dret a decidir. Si Unió va sortir del Govern, ha recordat, és "perquè no estem d'acord amb saltar-nos la llei per aconseguir la independència" i, per exemple, "només es podrà crear la Hisenda catalana si està emparada per la legalitat" que, ha insistit, "de moment és l'espanyola".