El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra una entrada a la xarxa social Twitter per amenaces de mort, al temps que s’ha queixat formalment a la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació que l’esmentat tuit aparegués sobreimpressionat a TV3 mentre el polític democristià era entrevistat a l’espai ‘Més 324’.

El tuit en qüestió, signat per @catalan_way i actualment desaparegut de la xarxa, assegurava que “el poble català ha parlat ben clar pel que fa a UDC”, per continuar, “cal apuntar al cap, si no aquests polítics zombies no deixen de bellugar-se”.

A més de la denúncia als Mossos, Espadaler ha demanat a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, com és que va aparèixer en pantalla “una amenaça tan explícita” i també ha denunciat la piulada al Consell Audiovisual de Catalunya perquè prengui les mesures que s'escaiguin.

Reitrada de la denúncia

Després de fer-se pública la notícia de denúncia, l'usuari que va fer el tuit en qüestió (@Catalan_Way) ha demanat disculpes públicament al polític. Assegura que tot el que pretenia era fer un "joc de paraules" però que no defensa la violència. Les disculpes han estat acceptades per Ramon Espadaler que ha decidit que demà al matí mateix retirarà la denúncia.

La CCMA també havia lamentat prèviament la piulada sobreimpressa contra el secretari general d'Unió. Fonts de l'ens han assegurat que estudiaran els fets per poder adoptar, si s'escau, les mesures oportunes perquè no es repeteixin. En aquesta línia, han expressat la condemna davant d'unes amenaces que no són pròpies d'un "sistema democràtic".