El periodista Arcadi Espada ha assegurat aquest dilluns que el fet que en aquest 2020 ja hi hagi hagut 10 assassinats per violència de gènere és una "casualitat estadística". A més, Espada ha afegit que és una casualitat la concentració "en un temps determinat d'una sèrie de morts".

Espada ha fet aquestes polèmiques declaracions a la tertúlia del programa Más de uno d'Onda Cero, però no s'ha quedat aquí, ha aprofitat aquest context per assegurar que els partits d'esquerres "usen aquesta casualitat" per fer política i ha assegurat que aprofiten "el crim com a negoci polític".

Aquesta no és la primera polèmica que provoca Aracadi Espada per comentaris masclistes, homòfobs o contra els discapacitats. Durant el 2019 Espada ja va ser denunciat perquè en un programa de televisió va assegurar que els pares de persones amb síndrome de Down haurien d'assumir "primer, la responsabilitat moral d'haver portat en aquestes condicions un fill al món; dos, la responsabilitat econòmica de mantenir aquest fill en les condicions necessàries per a la persona i la seva dignitat", entre altres afirmacions.

També va ser denunciat per fer comentaris homòfobs en un dels seus articles a El Mundo, on comentava una intervenció de Gabriel Rufián i assegurava: "Aznar s'ha equivocat amb Rufián. A Rufián cal contestar-li en seu parlamentària dient-li: 'La cigala, marieta, com t'estimes més menjar-me-la: de cop o a estones?', mentre un va somrient delicadament a la seva cara".

Aquesta "casualitat estadística" que diu Arcadi Espada va provocar que 55 dones fossin assassinades a Espanya l'any 2019, 51 i 50 els anys 2018 i 2017 i més de 1.000 des del 2003.