El quiosc d'aquest dissabte ve carregat de portades i enfocaments diversos entre els diaris de paper catalans i editats a Madrid. Això no obstant, hi ha quatre temes nuclears que destaquen de les rotatives: l'informe del Defensor del Poble que quantifica les víctimes dels abusos sexuals i la pederàstia a l'Església, el Comitè Federal que en aquesta jornada celebra el PSOE i on Pedro Sánchez té previst convocar una consulta perquè la militància avali la seva negociació amb els partits independentistes —sense fer una menció expressa a l'amnistia—, la tensió creixent a l'Orient Mitjà i el Clàssic.

El País, La Vanguardia, El Periódico i l'ARA coincideixen en obrir les seves edicions del dissabte amb les 440.000 víctimes d'abusos sexuals en l'entorn de l'Església catòlica, després que el divendres Ángel Gabilondo fes entrega de l'informe del Defensor del Poble al Congrés dels Diputats. El mitjà propietat de Prisa concreta que el document elaborat per l'òrgan encapçalat per Gabilondo "radiografia el drama de la pederàstia" i especifica al titular la xifra de víctimes que s'estima. De fet, el que es precisa en l'informe és que haurien patit aquests abusos un 1,13% de la població espanyola. Més específicament, el 0,6% dels espanyols —segons el Defensor del Poble— haurien patit abusos per part de sacerdots o religiosos, mentre que la resta també els hauria patit en l'entorn religiós. La Vanguardia també posa el focus en la quantia ("més de 400.000") i recull la proposta de Gabilondo d'impulsar un fons d'indemnitzacions als perjudicats per part de l'Estat. Per la seva banda, El Periódico ho qualifica d'"investigació històrica", i l'ARA menciona en un dels subtítols que apareix a la portada que Espanya, d'acord amb aquest informe, és "el país del món amb més població afectada" pels abusos sexuals perpetrats per l'Església. Tot i no tenir-la com a notícia principal, la informació sobre aquest document del Defensor del Poble també apareix a les portades de La Razón i El Punt Avui, mentre que El Mundo i l'ABC ho obvien.

El 'blindatge' de Pedro Sánchez

Per la seva banda, El Mundo i La Razón se centren en la consulta que Pedro Sánchez ja ha anunciat que convocarà al PSOE perquè la militància es pronunciï i avali les seves negociacions amb la resta de partits amb qui haurà d'acordar la investidura per revalidar el càrrec (ERC, Junts, Bildu, el PNB i BNG, a més de ratificar el ja presentat acord de govern de coalició amb Sumar). El Mundo titula que "Sánchez recorre a la militància per blindar-se davant l'amnistia". "Intenta desactivar els crítics al Comitè Federal amb una votació genèrica de les bases del PSOE sobre els pactes d'investidura", afegeixen. La Razón explicita al títol que el secretari general socialista "sondejarà les bases" del seu partit sobre l'amnistia "sense mencionar-la", iniciativa que també interpreten que s'impulsa per "fer callar els crítics". El Periódico també recull en un titular a una columna la consulta que Sánchez vol convocar.

L'altra notícia que apareix a la majoria de portades d'aquest dissabte és l'anunci d'Israel d'intensificar els atacs a Gaza i l'expansió de les ofensives terrestres. El País i l'Ara afegeixen la "incomunicació" que pateix la Franja. I aquest 28 d'octubre també és una data assenyalada perquè es juga el primer Clàssic a Montjuïc: Barça i Reial Madrid —sense la presència de Florentino Pérez— es veuen les cares a les 16:15 hores en un duel, com sempre, d'alt voltatge. Els de Xavi Hernández busquen una victòria que els situï per damunt dels madrilenys a la Lliga, mentre que els 'merengues' intentaran endur-se tres punts per ampliar a 4 l'avantatge amb els culers. Tal com ha passat en els darrers Clàssics —en virtut de l'acord amb Spotify—, el Barça lluirà el logo dels Rolling Stones. Primer va ser Drake, després Rosalía i ara, li toca al 'rock and roll'. 

el pais portada 28 octubre 2023
El País.
la vanguardia portada 28 octubre 2023
La Vanguardia.
el periodico portada 28 octubre 2023
El Periódico.
diari ara portada 28 octubre 2023
Diari Ara.
el mundo portada 28 octubre 2023
El Mundo.
la razon portada 28 octubre 2023
La Razón.
abc portada 28 octubre 2023
ABC.
el punt avui portada 28 octubre 2023
El Punt Avui.