El ministre socialista de l'autoanomenat "govern més progressista de la història" de l'Estat espanyol, torna a fer gal·la de pensaments totalment aïllats de les polítiques socials. Així doncs, en una entrevista a Onda Cero, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha obert el meló d'una nova polèmica: "El problema de l'esperança de vida se soluciona treballant més", ha afirmat quan criticava el factor de sostenibilitat creat pel PP en la reforma de 2012 que es deroga ara amb la nova llei.

Malgrat tot, l'objectiu d'Escrivá no és pretendre ampliar l'edat legal de jubilació: "Expulsar les persones de 55 anys del mercat laboral és una cosa molt injusta". De fet, des del punt de vista de la sostenibilitat del sistema de pensions és necessari que les persones que segueixin estant en edat laboral, i en condicions de fer-ho, "continuïn treballant". I, mentre continua generant polèmica en segons quines declaracions, matisa el discurs recordant que des de la Moncloa, es veu "la jubilació com un dret, no una obligació".

Discrepàncies amb Díaz

La coalició amb Unidas-Podemos topa en les premisses d'Escrivá. La vicepresidenta Yolanda Díaz ha criticat anteriorment la proposta d'Escrivá i aquest, avui, ha preferit no entrar en el joc de les respostes públiques: "El foc amic és un clàssic". I ha decidit defensar la bona relació entre partits: "Parlem molt perquè són ministeris que tenen competències compartides", en referència al de Treball.

Tot i la crisi que ha obligat a prorrogar els ERTOs o la caiguda de totes les borses d'arreu del món, Escrivá s'aventura a fer bons pronòstics en matèria d'ocupació aquest proper mes d'octubre: "El mes de setembre no només ha anat molt bé, sinó que hem tingut un final de mes molt dinàmic que s'allargarà aquest octubre".

Fotografia de portada: imatge de recurs del ministre Escrivá