El president espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut una forta escridassada aquest dissabte quan passejava per Sevilla, on ha acudit al primer acte d'una precampanya del PSOE denominada El govern de la gent. Entre crits de "fora, fora!", Sánchez ha passat a través d'un grup de persones concentrades al seu voltant, seguit de les càmeres d'alguns mitjans de comunicació que cobrien l'esdeveniment. Durant la seva intervenció a l'acte socialista, també s'han pogut sentir alguns xiulets i esbroncades, segons informa Europa Press.

 

En la protesta hi han participat diverses desenes de persones. Des del PSOE s'ha atribuït la xiulada a membres de Vox. 

Sánchez s'ha dirigit al PP en la seva intervenció, per demanar-li que, en comptes de donar "suposades lliçons d'espanyolisme", li faci costat i deixi de dir "no a tot", referint-se a les mesures “de sentit comú i en benefici de la majoria” que estan plantejant per pal·liar els efectes de la guerra.

Enmig de les negociacions amb els grups parlamentaris per aprovar el pla d'estalvi energètic, Sánchez ha insistit que mentre el seu govern "està pel que està", per posar en marxa polítiques adreçades a la classe mitjana i treballadora i els petits i mitjans empresaris, "la dreta política, econòmica i mediàtica" s'afanya a defensar "els seus interessos minoritaris i particulars, d'uns quants poderosos".

I ha assegurat en aquest sentit, que no oblidarà mai que quan el govern espanyol lluitava a Brussel·les per aconseguir l'excepció ibèrica per abaratir els preus de l'electricitat i que ara volen tots els països europeus, el PP, juntament amb les grans empreses energètiques maniobraven "perquè no pogués materialitzar-se". "No és que vagin de bracet, és que les grans energètiques porten agafat per la mà el PP i la dreta mediàtica" per intentar oposar-se a aquestes mesures. 

El president espanyol preveu participar en una trentena d'actes com el que ha celebrat avui a Sevilla. D'aquesta manera recorrerà Espanya, en un intent de recuperar posicions davant el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que és el favorit a les enquestes.