El servei d'escortes del president Quim Torra va detectar agents de la policia espanyola seguint-los durant la jornada electoral del 10-N, segons publica eldiario.es. A primera hora del matí, els agents de Mossos que feien guàrdia a la porta de la casa del president va veure com un cotxe aparcava a prop seu, a un espai on està prohibit.

En apropar-se a informar-ne els ocupants del vehicle, els tres homes que hi havia dins van assegurar ser agents del Cos Nacional de Policia, van ensenyar les seves plaques identificatives i van afirmar: "Som aquí pel mateix". Els agents de la policia catalana van contrastar la matrícula amb la base de dades i no figurava en cap vehicle. Els tres homes es van quedar a la terrassa d'un bar mentre Torra es va apropar caminant al seu col·legi electoral a votar.

Més tard, una de les dotacions del servei de contravigilància del president va veure que un Peugeot 308 els seguia, conduint bruscament i, fins i tot, saltant-se semàfors en vermell per mantenir-se a prop del cotxe oficial. Els Mossos van contrastar també aquesta matrícula amb la base de dades, altra vegada sense resultat.

Finalment, van aturar el cotxe a l'alçada de la plaça Kennedy, i va ser llavors quan la conductora i l'home que l'acompanyava van assegurar ser també membres de la policia espanyola i van ensenyar les plaques. En ser preguntats per si estaven fent algun seguiment, van negar-ho.

Contradiccions

L'equip de seguretat de el president va informar d'aquests incidents a través dels canals de comunicació interna a l'CECOR, el Centre de Coordinació integrat per Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Tot i això, des del Ministeri de l'Interior asseguren no tenir coneixement d'aquests fets i neguen que es realitzés qualsevol seguiment a Torra "ni aquell dia ni cap altre".