L'escorta del president Quim Torra ha interposat una denúncia contra un caçador per llançar dos trets a l'aire per intimidar els agents que vigilen la casa on viu a Santa Coloma de Farners (La Selva), segons informa Diari de Girona. Els fets van tenir lloc el 15 de novembre als voltants de la masia on viu el president, una zona boscosa prop de la qual hi havia un grup de caçadors fent una batuda del senglar, segons s'ha sabut ara.

Dos agents dels Mossos vestits de paisà van sentir trets vora la masia, i van acostar-se al grup per saber què passava. Llavors van identificar un grup de caçadors, però un d'ells es va acostar als agents i va començar a intimidar-los, segons la versió de Presidència de la Generalitat. Seguidament va llançar dos trets a l'aire.

Torra té llogada una masia a Santa Coloma de Farners, d'on és originari, i es desplaça des d'allà a Girona, on té l'oficina d'expresident.

El president va protagonitzar ahir a Girona un acte amb el secretari de Salut Pública del Govern, Josep Maria Argimon, sobre les mesures contra la Covid.

Torra va mostrar el seu convenciment en el sentit que "segurament" s'haurà de tornar a fer un tancament més estricte i va reclamar un compromís a tots els partits a exercir la seva "força política" per reclamar a l'Estat els recursos necessaris per lluitar contra la pandèmia. "Tots els partits s'han de comprometre a trobar els recursos per poder compensar tota la gent que probablement demà hauran de veure com tirem enrere i haurem de tancar coses", va reclamar. 

Josep Maria Argimon va advertir que cal explicar  a la població "exactament quins són els problemes" que planteja el repunt de la Covid i quines previsions hi ha sobre la seva evolució, i va fer una crida a la "transparència".

"La ciutadania entén que aquest és un problema molt complex, que no té solucions senzilles. Hem d'explicar aquesta complexitat a la ciutadania", va demanar.

Amb tot, el responsable de Salut Pública de l'executiu, que va fer aquesta crida durant la seva intervenció en el primer acte públic organitzat per l'oficina de l'expresident, no va avançar quines són les mesures que adoptaria el Govern per fer front al repunt de la pandèmia.