Els Mossos d'Esquadra estan fent escorcolls als accessos a la delegació del govern espanyol, on Pícnic per la República ha convocat avui un abocament d'escombraries.

Són escorcolls exhaustius, de més d'un quart d'hora de durada, en els quals la policia revisa motxilles i objectes personals, per evitar que ningú entri dins la concentració amb objectes contundents. Es guien per l'aspecte dels manifestants i els aturen si creuen que són sospitosos d'organitzar aldarulls.

La policia ha aturat tres joves que travessaven el carrer València direcció al carrer Roger de Llúria, a tocar de la delegació del govern espanyol, on hi ha unes mil persones concentrades, i els ha revisat tot el que portaven. Una furgoneta dels Mossos els ha barrat el pas i els han fet arraconar en una porteria amb les porres fora, però sense colpejar-los.

La noia, amb el cabell tenyit de vermell, portava ulleres i casc i ha explicat que era com a protecció per si hi havia aldarulls: "Ens han posat contra la paret i ens han demanat la documentació. Portava unes ulleres i m'han dit que era susceptible de ser arma de barricada".

La jove ha denunciat l'actitud altiva dels Mossos: "Et sents nerviosa i impotent. Molta impotència i molta ràbia".

Ahir la policia també va fer escorcolls d'aquest tipus a les entrades de plaça Urquinaona on hi havia la concentració convocada.