Les escoles de l'Opus Dei comencen a contractar professores en les seves escoles masculines enmig del debat sobre la continuïtat de les ajudes públiques a les escoles que segreguen per sexe. Així ho ha avançat el diari Ara, que ha apuntat que la Institució Familiar d'Educació (IFE), que representa aquest tipus de centres, ha començat a emprendre mesures d'equiparament del personal.

Les escoles segregades van rebre un toc d'atenció per la manca d'igualtat en el seu personal. Concretament, la Inspecció de Treball va multar el passat novembre una escola de l'Opus Dei de Sant Cugat, Viaró, per discriminació masclista i vulnerar el dret de la dona en termes d'igualtat de promoció professional després d'una denúncia del sindicat CGT. Ara bé, el més curiós és que qui no està fent canvis en aquest sentit és l'escola denunciada, que no està integrada a l’IFE.

Debat sobre l'ensenyament segregat

Les negociacions entre JuntsxCat, ERC i la CUP han avançat alguns dels punts d'acord entre les tres formacions, tot mentre encara no s'ha tancat un pacte definitiu. Una de les qüestions clau pels cupaires és l'eliminació del concert per a les escoles que segreguen per sexe: són 16 escoles que reben una ajuda total de 30 milions d’euros l’any