La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha anunciat que els joves de 18 anys ja es poden inscriure per ser vacunats contra la Covid. Ara s'ha obert el tram entre els 18 i els 29 anys, cosa que confirma que és un dels països europeus amb la taxa de vacunacions més avançada.

"Si teniu entre 18 i 29 anys, podeu enregistrar-vos aquí per a la vacunació contra la Covid. Sisplau, feu-ho, és la millor manera de protegir-vos a vosaltres o als altres, i que tornem a la normalitat", ha indicat Sturgeon.

sturgeon

Segons dades del govern escocès, 3.121.945 persones han rebut la primera dosi de vacuna contra la Covid i 1.852.179 han rebut la segona. Escòcia té 5,4 milions d'habitants.

Mentrestant, els primers passatgers del Regne Unit exempts de complir controls sanitaris per la Covid-19 han arribat a l'aeroport del Prat. Dos vols procedents de Londres aterrats a mig matí han dut fins al Prat centenars de viatgers que, en general, han celebrat el relaxament de les mesures. "S'agraeix. És més fàcil viatjar així", ha assegurat una passatgera britànica sota una gran expectació mediàtica. Malgrat no ser necessari tenir una PCR negativa, molts viatgers han admès que la duien igualment, bé fos "per seguretat", per desconeixement o perquè l'anunci de l'exempció va arribar divendres quan ja havien anat a fer-se la prova. En tots els casos, quan tornin al Regne Unit hauran de fer deu dies de quarantena i superar tres PCR.

Alegria continguda entre els passatgers procedents de Londres que aquest matí han aterrat a la terminal 1 del Prat. Entre els viatgers consultats procedents de l'aeroport d'Stansted, la majoria han aplaudit la permissivitat de l'estat espanyol a l'hora de viatjar des del Regne Unit sense una PCR negativa ni haver de fer quarantena obligatòria.

"Sí, m'he fet el test igualment", ha assegurat davant els mitjans un turista britànic, eufòric de visitar Barcelona "i poder beure cervesa, gaudir de la platja i el sol". Més cautelós ha estat un altre passatger del mateix vol, que ha relatat que divendres es va fer el test PCR just una hora abans que Pedro Sánchez anunciés l'exempció de proves. "Vaig anar a fer el test i després vaig veure la notícia al diari, què hi farem!", s'ha lamentat.