Els escocesos han reclamat aquest dissabte la independència en una manifestació rècord pel país. Uns 100.000 ciutadans han marxat pels carrers de la capital, Edimburg, per pressionar al Partit Nacionalista Escocès (SNP) perquè aconsegueixi el segon referèndum per arribar a la independència de "manera segura".

El grup organitzador, All Under One Banner (Tots sota una mateixa bandera), ha demanat també que es realitzi aquest segon referèndum abans de 2021, que coincideix amb el final del període de transició del Brexit i les pròximes eleccions al parlament escocès.

L'organització de la manifestació ha denunciat una creixent desmotivació entre els partidaris de la independència sobre una manca de lideratge en el moviment sobiranista per part de Nicola Sturgeon, primera ministra del país i líder del SNP, a qui critiquen que sembla que hagi lligat el futur d'Escòcia a un segon referèndum pel Brexit.

Durant la marxa s'han pogut veure moltes banderes escoceses omplint els carrers, però també un gran nombre d'estelades, fent clara referència al moviment independentista català.

La marxa ha començat prop del castell d'Edimburg i ha acabat al parc de Holyrood, molt aprop del parlament i de la residència de la reina Elisabet II a Escòcia, el palau de Hollyrood.