La secretària de Cultura, Turisme i Afers Exteriors d'Escòcia, Fiona Hyslop, ha afirmat aquest divendres que vistos els esdeveniments avui a Catalunya, el govern d'Escòcia respecta la posició del govern català i entén que el govern espanyol s'hi oposi, però demana que els ciutadans de Catalunya tinguin la potestat de poder decidir per si mateixos el seu futur. També ha afirmat que la declaració d'independència d'avui ha arribat després de molts intents de diàleg que han estat rebutjades.

Hyslop ha demanat a tots els aliats internacionals d'Espanya que la seva màxima prioritat hauria de ser encoratjar Espanya a establir una mediació internacional per buscar una via per respectar la llei i la democràcia. També ha afegit que l'aplicació de 155 no és una solució, i hauria de preocupar tots els demòcrates de qualsevol lloc del món.

Per últim també ha afegit que la Unió Europea té la responsabilitat moral i política per donar suport al diàleg i aconseguir que la situació es resolgui democràticament i pacíficament.