Barcelona s'ha despertat avui ple de banderes espanyoles als plafons de publicitat, fanals, en les plaques on s'indica el nom dels carrers i en altres espais del mobiliari urbà de la ciutat. 

Es té constància que les banderes s'han escampat per la totalitat de la ciutat mitjançant els missatges a Twitter dels testimonis que han presenciat l'escampada. 

banderes espanyoles MariaPey

Foto: Maria Pey. Balmes-Diagonal.

Els Mossos han identificat set joves, dels quals tres són menors, a la una de la matinada enganxant aquests adhesius al Passeig de la Bonanova. Així i tot, cap grup ha reivindicat l'autoria de l'acció.  

Els usuaris de les xarxes socials segueixen penjant les fotografies a mesura que es van trobant amb les banderes i es pot constatar que la totalitat de la ciutat està immersa en aquest fenomen.

banderes espanyoles alexSanmartí

Foto: Alex Sanmartí. Diagonal-Carles III 

Zones com Sarrià-Sant GervasiLes Corts, Poble Nou, tota la Diagonal o la Gran via conformen els espais on s'han pogut veure els adhesius. L'HospitaletSant Cugat i Bellaterra també s'han despertat amb els adhesius.

L'ordenança municipal diu que no es poden enganxar adhesius ni embrutar el mobiliari urbà, es a dir, alterar-lo.

Millo cita la llibertat d'expressió

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha expressat a Rac1 que les persones que han comès aquest acte "tenen voluntat d'expressar-se i ho fan de la millor manera que poden i saben", afegint el dret d'"expressar-se públicament".

L'any passat, el dia 21 de juny, també es van divisar diverses banderes espanyoles en diferents punts de la ciutat, tot i que en aquella ocasió en van ser una vuitantena. 

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han indicat a El Nacional que la seva feina és fer complir l'ordenança i netejar tot allò que no formi part del mobiliari urbà, com en aquest cas serien les banderes. D'aquesta manera, l'administració ha deixat en mans dels Mossos d'Esquadra la investigació i resten a l'espera de saber qui ha dut a terme l'acció.