Caos, divisió i confusió en la sessió plenària. El Parlament ha aprovat instar el Govern de la Generalitat a rescindir els concerts amb centres educatius que segreguen per sexe, establint un període de transitorietat fins a l'inici del curs 2017-2018 per permetre a aquests centres adaptar-se al principi de coeducació, per mitjà de l'escolarització mixta. 

La proposta, inclosa en dues mocions diferents, una del PSC i l'altra de CSQP, ha tirat endavant perquè en totes dues votacions C's s'ha equivocat. Ha votat sí quan en realitat volia abstenir-se, com el mateix portaveu, Carlos Carrizosa, ha volgut matisar després. Amb aquest error doble, els diputats de Ciutadans han evitat que la proposta quedés rebutjada.

Un rebuig que volia JxSí, qui ha decidit de nou dividir el seu vot, atès que CDC i ERC tenen postures oposades en aquest tema. De fet, no és el primer cop que se sotmet a votació i el grup parlamentari es parteix en dos. Els convergents han votat en contra, també el vicepresident Oriol Junqueras i Lluís Llach, mentre que els republicans, Demòcrates, MES i altres independents s'han abstingut.

De fet, abans, la coalició independentista s'havia assegurat el repartiment del vot dels independents perquè no tirés endavant la suspensió dels concerts. L'error de C's, però, ha deixat en paper mullat la seva jugada.

Pressupostos

Aquest punt de les escoles forma part de les mocions del PSC I CSQP sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2016 i la política fiscal. En aquest sentit, el Parlament ha rebutjat, amb els vots de JxSí i la CUP, iniciar negociacions amb l'Estat per elaborar un nou sistema de finançament, així com reestructurar el deute o reclamar al Govern que presenti els nous comptes abans del 15 de maig.

També el Parlament ha tombat  "eliminar totes les partides vinculades a subvencions que no estiguin orientades a complir mandats constitucionals o estatutaris o a cobrir necessitats socials". Tampoc han prosperat les propostes d'acompanyar els comptes amb iniciatives polítiques que permetin una reestructuració del deute públic o renegociar els interessos procedents del Fons de Liquidació Autonòmica, el FLA.