El diputat de Más País, Íñigo Errejón, ha donat suport avui a les protestes dels EUA i ha recomanat unes declaracions en aquest sentit de la congressista americana Alexandria Ocasio-Cortez, però el posicionament ha encès la xarxa a Catalunya.

Des de l'independentisme nombrosos internautes han recordat a Errejón el que va dir en una entrevista a peu de carrer quan li van preguntar pels diputats catalans presos polítics als quals van suspendre l'acta: "Me pilla lejos". 

"Escolteu Ocasio-Cortez sobre els disturbis per l'assassinat de George Floyd: "Si exigeixes que s'acabi el malestar, però no les condicions que el provoquen, ets un hipòcrita", ha indicat Errejón.

Alguns internautes li han preguntat si els Estats Units estan més a prop que Catalunya, en constatar que per a ells sí que té opinió.

Aquestes són les polèmiques declaracions que va fer Errejón a les portes del Congrés, el dia que els diputats presos polítics van ser suspesos. Mesos després, quan la polèmica ja havia passat, en una entrevista a TV3 va demanar disculpes.