El portaveu de Podemos al Congrés, Iñigo Errejón, ha criticat que el candidat a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi plantejat el seu discurs com un “tràmit”, consolant-se amb ser investit gairebé per avorriment.

“Ha vingut a intentar una rendició per esgotament”, ha dit i ha continuat carregant contra el PSOE: “No ha introduït cap innovació, perquè la innovació la posa el cop de palau a Ferraz”.

Sortida en fals

En resum, per al partit de Pablo Iglesias, la investidura de Rajoy és una sortida en fals d’un govern liderat pel partit “que ha aixecat més murs en lo territorial i el més perseguit pels jutges en l’àmbit judicial”.

Debilitat del PSOE

En aquest sentit, Errejón ha qüestionat que el PSOE pugui liderar l’oposició, tal i com han dit alguns dels seus diputats. “És difícil liderar l’oposició i col·locar Rajoy a La Moncloa”, ha apuntat.

El portaveu de Podemos ha assenyalat que el PSOE serà víctima constant del xantatge del PP que ara li demana suport en la investidura però que farà el mateix amb els pressupostos i amb altres votacions a càrrec de la governabilitat. “Hauran de fer molts malabarismes”, ha sentenciat.

Burla a tuiter

Els dirigents del partit d’Iglesias han continuat amb la pressió al PSOE a través de twitter. Íñigo Errejón o Pablo Echenique han criticat que, des del compte oficial de Twitter del PSOE, s'hagin llançat contra el candidat del Partit Popular.

Errejón, número dos de Podem, ha estat irònic en aquesta mateixa xarxa social sobre els 'tuits' del PSOE, que ha decidit abstenir-se en la segona votació de la investidura de Rajoy per fer-li president del Govern. "Hola @TwitterSpain. Crec que algú ha robat el compte del @PSOE, estan fent campanya contra el govern que donen suport", ha escrit el secretari polític de Podem.

 

 

 

 

D'altra banda, el secretari d'Organització de la formació domicili, Pablo Echenique, també ha estat sarcàstic amb l'ambivalència dels socialistes amb un missatge publicat en el seu compte personal: "Demà el PSOE votarà no i dissabte s'abstindrà. A Twitter, avui el PSOE surra a Rajoy i el dissabte publicarà gatets ".