Hi ha entesa entre Izquierda Unida i Más Madrid, la plataforma de Manuela Carmena i Íñigo Errejón. Equips de les dues formacions han fet una reunió aquest dimarts al migdia a Madrid, i hi ha hagut "sintonia". Han coincidit en la "necessitat d'una candidatura única de canvi a la Comunitat de Madrid", fet que trasllada la pressió a Pablo Iglesias.

"Després de la reunió feta avui dimarts, Más Madrid ha coincidit amb Izquierda Unida en la necessitat de construir una candidatura conjunta que concorri a la Comunidad de Madrid", assenyalen des de l'equip d'Errejón. Totes dues parts s'han instat a fer una nova trobada aquesta mateixa setmana.

En un primer moment, Pablo Iglesias va anunciar que, almenys a la Comunitat de Madrid, competiria contra Errejón amb una candidatura de Podemos, perquè entenia que era un altre partit. Amb el pas dels dies, però, les posicions s'han anat refredant, i des de la direcció ja parlen de la "màxima unitat possible".

Aquest dimecres a la tarda Podemos celebra el seu primer consell ciutadà després de la crisi oberta en el si de la formació. Des de la direcció han deixat clar que Errejón no hauria d'anar-hi.