El líder de Más País, Íñigo Errejón, ha aconsellat el govern espanyol que no hauria de complicar-se la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2022 amb els seus socis parlamentaris per l'assumpte de la derogació de la reforma laboral, en advertir-lo que "juga amb foc" si demora la seva supressió.

Així ho ha indicat en Twitter per referir-se al xoc entre els socis de coalició a compte del paper de la vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, en la negociació de cara al desmuntatge del marc laboral heretat del PP, cosa que a Unides Podem observen com un "intent d'ingerència" i van demandar al PSOE una reunió urgent per deixar clares les competències i objectius del pacte de govern.

"El govern espanyol no hauria de complicar-se la negociació dels pressupostos amb els seus socis demorant la derogació de la reforma laboral, juga amb foc", ha manifestat Errejón, que ahir va manifestar públicament el seu suport a la titular de Treball i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. De fet, Errejón va acusar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "ficar pel mig" Calviño en els treballs per derogar la reforma laboral del PP per falta de voluntat política per fer-ho.

tuit errejon

Díaz abolirà la reforma laboral "malgrat totes les resistències"

Mentrestant, Yolanda Díaz ha reafirmat aquest dissabte el seu compromís de derogar la reforma laboral del PP "malgrat totes les resistències, que n'hi ha, i són moltes". "Malgrat totes aquelles persones que, sigui on siguin, mai no han tingut la intenció d'alterar el model laboral de precarietat que ha imposat la dreta al nostre país, sé que sabeu el que és la reforma laboral. Aquesta precarietat, aquesta injustícia, és la reforma laboral i això és el que volem derogar definitivament", ha assegurat.

I és que la vicepresidenta segona vol deixar "les paraules" i passar als fets. "Culminarem aquesta tasca ja avançada per desterrar, després de tantes dècades, la temporalitat i la precarietat que tenallen les nostres vides i el nostre futur", ha subratllat.

Al seu torn, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha assenyalat que el govern espanyol derogarà la reforma laboral i ho farà el PSOE". Així mateix, Lastra s'ha dedicat a lloar les accions del seu partit al llarg de la història i ha arribat a assegurar que "tot el bo" que li ha passat a Espanya ho ha fet el PSOE. "La dreta mai no ha fet res", ha sentenciat.

Per la seva part, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha opinat aquest dissabte que "no hi ha parcel·les de ningú" al govern espanyol respecte a la reforma laboral i la seva eventual derogació. "Quan hi ha debat i discussió, efectivament s'avança", ha dit.