La nova presidenta del Parlament, Anna Erra, ha advertit que la Cambra Catalana ha de ser conscient del conflicte polític que viu. En aquest sentit, ha instat a trobar els mecanismes per defensar les decisions que es prenen al Parlament i per tal d'aconseguir-ho ha demanat als diputats i diputades "lleialtat per preservar el que es guanyi al Parlament de les intromissions polítiques i jurídiques de Madrid". Hem de tenir clar com podem fer que allò que decideixin els diputats es pugui mantenir". Així ho ha manifestat aquest dilluns a El Matí de Catalunya Ràdio on ha defensat "modernitzar" el reglament del Parlament per acostar-la a la ciutadania i ha criticat l'article 25.4, pel qual la Mesa va justificar la suspensió de la ja expresidenta Laura Borràs. "Aquest punt també ha de ser revisat, potser perquè el que fa és no preservar la presumpció d'innocència", ha argumentat.

Segons Erra aquest article va ser el culpable d'accelerar les coses en el cas Borràs. Pel que fa a la possibilitat que l'exconseller Lluís Puig, que viu a Bèlgica, pugui votar telemàticament, ha afirmat que s'està treballant per tramitar-ho, "és el nostre objectiu". 

Trobada amb Pere Aragonès

Anna Erra, té previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, entre aquest dilluns i dimarts després que aquest diumenge s’hagi trobat amb Carles Puigdemont a Waterloo. "De seguida que sigui possible, abans del ple", ha afirmat. Aquest dimarts a la tarda arrenca el ple monogràfic sobre educació i serà el primer presidit ja per Erra. 

Autonomia municipal a Ripoll

La presidenta del Parlament també s'ha pronunciat sobre la situació a Ripoll, després que la presidenta de Junts, Laura Borràs, defensés "deixar governar" l'Aliança Catalana a Ripoll oposant-se així a un pacte per impedir que el partit d’extrema dreta governi, la nova presidenta del Parlament no s’ha mullat. Creu que s’ha de fer una “bona diagnosi” del que està passant a Ripoll i ha deixat la decisió en mans del partit municipal. “Donarem autonomia municipal i que decideixin el que creguin millor. Ho han de decidir ells”, ha afegit. Tot i això, ha volgut remarcar que Junts sempre ha posat una línia vermella als discursos d’odi i als partits d’extrema dreta. "Ningú vol que guanyin partits que fomenten l'odi", ha defensat. 

Tot i això, Erra ha reclamat "no generalitzar" el cas de Ripoll, alhora que ha apostat per fer una anàlisi per "entendre" com s'ha arribat a aquesta situació, així com veure "quina és la millor suma o la millor resposta" " que se li pot donar a aquest problema.