La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha citat la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, aquest dijous per abordar plegades el malestar generat dins del grup parlamentari de Junts per la intervenció d’aquesta en el Parlament de les Dones divendres passat, segons han avançat diversos mitjans i ha confirmat ElNacional. Madaula va denunciar "violències silencioses" per part de "companys i companyes" de partit deixant a l’aire interrogants que han incomodat a bona part del grup parlamentari de Junts.

Les fonts consultades per ElNacional expliquen que Erra no s’ha vist amb Madaula des de divendres i vol traslladar-li el malestar que hi ha en el si del grup parlamentari, tal com ja va avançar aquest diari. A partir d’aquí, la presidenta del Parlament vol conèixer quina és la intenció i capteniment de Madaula tenint en compte el malestar que ha generat entre companys i companyes.

El grup parlamentari de Junts va celebrar una reunió dimarts a la cambra catalana a la qual Madaula no hi va assistir. En aquesta trobada ja va quedar palès el malestar de la major part del grup per les acusacions que la secretària segona de la Mesa va llançar contra el partit divendres passat. A la reunió es va posar sobre la taula que Madaula havia perdut la confiança tant d’Anna Erra com la de la majoria del grup parlamentari. Madaula és, però, una de les persones de més confiança de la presidenta de Junts, Laura Borràs.

En aquesta reunió van posar-se de manifest les discrepàncies obertes entre Borràs i el secretari general de la formació, Jordi Turull, sobre la resposta acordada al partit davant d'aquest cas. El debat va evidenciar evident el parer d’una majoria dels diputats a favor que Madaula sigui rellevada a la mesa. La decisió sobre què fer va quedar en mans del president del grup, Albert Batet, i la portaveu, Mònica Sales. Junts va ajornar el consell nacional que tenia previst per aquest dissabte.

L'esclat de la polèmica

La polèmica va esclatar divendres passat, al Parlament de les Dones celebrat a la cambra catalana. Durant la seva intervenció, Aurora Madaula va emocionar-se quan va explicar sense donar detalls una situació de "violència silenciosa" per part de companys i companyes. "Violència masclista és dir que hauries de riure més per poder progressar a la feina. A quants homes se'ls valora pel seu somriure? Violència masclista és que et menystinguin a la feina, no t'escoltin o modifiquin una proposta sense la teva opinió", va denunciar. Una intervenció que va ser compartida per la presidenta del partit, Laura Borràs, a X.

A través de les xarxes socials, diverses diputades del Parlament han donat suport a Madaula. Entre aquestes, la diputada dels Comuns Susana Segovia, Jenn Díaz d’ERC, Laia Estrada i Basha Changue, les dues de la CUP. Així mateix, també circula un manifest de suport a la diputada de Junts.