Emocional missatge d'Aurora Madaula aquest divendres al Parlament. Un dia abans del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que és aquest 25 de novembre, l'hemicicle de la cambra catalana s'ha omplert de les protagonistes de la jornada per celebrar un acte amb motiu d'aquesta data. Nombroses dones de diferents àmbits han tingut l'oportunitat d'intervenir, des de diputades fins a representants del moviment feminista. I un dels discursos més destacables ha vingut precisament de la diputada de Junts. Madaula ha començat la seva intervenció agraint l'acte i reivindicant la necessitat que es respectin els drets de les dones "cada dia".

Ha estat després d'això quan ha iniciat una potent arenga contra totes les formes del masclisme, més enllà de les agressions físiques i els feminicidis, revelant també que hi ha casos dintre del seu propi partit i a tota la cambra. "Hi ha violències silencioses dels companys i companyes", ha afirmat, abans d'afegir que es donen casos en el món de la política. Davant d'aquesta realitat, Madaula ha receptat la solució. "Feminisme és igualtat, vol dir incomodar l'Església, els poders fàctics, els companys, els companys de partit o la família. S'ha d'incomodar per seguir endavant", ha disparat, en una crítica sense especificar contra membres de la seva formació política.

 

Madaula també ha arribat a concretar alguns casos concrets de violència masclista que ha viscut durant la seva etapa al món de la política. Així, ha criticat aquella gent que "porta llaç lila i es manifesta" mentre al mateix temps "imposa el masclisme" a les organitzacions i institucions. També ha assenyalat contra les veus que recomanen "riure més" per poder progressar a la feina. "A quants homes se'ls valora pel seu somriure?", ha preguntat. I fins i tot ha indicat que també és violència "que menystinguin la teva feina, que no t'escoltin o que modifiquin la teva proposta sense la teva opinió", ha dit, en referència a les iniciatives parlamentàries. També ha tingut un missatge per a les dones que cauen al parany i s'acaben "prestant" per maltractar altres companyes. "Violència és ridiculitzar, assetjar, insultar, coartar, forçar, intimidar i perseguir les dones, i fer-ho emparat en la lògica del més fort", ha conclòs.

Suport sense barreres partidistes

La seva intervenció ha estat fortament aplaudida per la major part del públic, que ha trencat les barreres partidistes. Durant els diversos minuts en què ha parlat a la resta d'assistents, Madaula no ha pogut evitar que se li trenqués la veu, visiblement emocionada.