El 39,8% de la població espanyola creu que el rei Felip VI no va ajudar a resoldre el conflicte de l'Estat espanyol amb Catalunya, en una critica sense precedents. Ho confirma una enquesta interna que ha fet Podemos a Espanya i a la qual ha tingut accés el diari Público. Concretament, el sondeig demanava el grau d'acord amb diverses afirmacions sobre la monarquia i la família reial.

"El rei Felip VI ha tingut un paper positiu per resoldre la situació a Catalunya?", demanava l'enquesta al mes de setembre. El 38,9% de la població va contestar que hi estava "més aviat en desacord", el 31% "ni d'acord ni en desacord" i tan sols el 18% "més aviat d'acord". És a dir que menys del 20% de la població dona suport al paper del monarca davant del procés català, que va ser especialment polèmic pel seu discurs del 3 d'octubre de l'any passat.  

També hi ha preguntes sobre la monarquia. El 65% de la ciutadania considera que el rei Joan Carles I està "esquitxat" pels casos de corrupció de la família reial, el 14,5% no està ni d'acord ni en desacord amb l'afirmació i el 9,2 % no hi està d'acord. 

1.014 persones van participar en l'enquesta, ciutadans espanyols de més de 18 anys i de totes les comunitats autònomes.