El periodista Ernesto Ekaizer s'ha mostrat indignat aquesta tarda a RAC1 amb la reacció que ha tingut el president de Ciutadans, Albert Rivera, davant la sentència del cas Gürtel. Rivera ha indicat que la sentència marca "un abans i un després" en la relació entre el govern espanyol i el seu partit, si bé no ha aclarit les mesures a adoptar en espera de la posició que es decideixi en la pròxima reunió de l'executiva de Cs, prevista per a l'11 de juny.

“Com pot dir que hi ha un abans i un després de conèixer la sentència de la Gürtel? Que no va veure el judici? Són uns cínics”, ha deixat anar Ekaizer. "És Aznar bis, és Rajoy bis. Això és Albert Rivera!", ha conclòs.

El periodista també ha carregat contra el PNB i ha afirmat que el calendari entre l'aprovació dels pressupostos, la sentència del cas Gürtel i la possible inhabilitació dels encausats catalans de l'1-O té una coordinació. Ha donat per fet que feia dies que el PNB havia decidit donar suport als comptes de Rajoy.

"Ángel Hurtado, que emetia el vot particular del cas Gürtel, havia de presentar-lo divendres passat, però no ho ha fet fins a aquest mateix matí i el PP ho ha propiciat. Per què? Sabien perfectament que dijous ja estaven aprovats els pressupostos. Són tots uns cínics, Urkullu inclòs. Tothom juga amb les cartes marcades. En el termini de 10 dies Llarena podrà aplicar l'article 384bis del Codi Penal i quedaran suspesos automàticament els càrrecs públics dels que estiguin processats per secessió i rebel·lió. Per això el PNB vota ahir a favor dels pressupostos. Tothom sap que els empresonats i fugits hauran de deixar els escons", ha indicat.