El candidat d’ERC i vencedor de les eleccions municipals a Barcelona, Ernest Maragall, que ha vist com un pacte entre Ada Colau i el PSC més tres vots de la candidatura de Manuel Valls l’apartava del càrrec d’alcalde malgrat ser la força més votada, ha aprofitat el seu torn de paraula per retreure a Ada Colau, Jaume Collboni i Manuel Valls que hagin estat capaços de sumar “en una votació curiosa, poc coherent i contradictòria”. “Felicitats, ho heu aconseguit”, ha etzibat a Colau.

“Vint-i-un vots pesen més que la lògica democràtica”, ha afirmat Maragall, que ha assegurat que en tot cas el seu partit és a l’ajuntament  “per governar i per construir orgullosament república”, per bé que després que Ada Colau hagi estat escollida alcaldessa, “ho farem des d’on ens ha tocat, des de l’oposició, on els senyors Valls i Collboni han decidit posar-nos-hi”.

Maragall, que s’ha referit als líders del PSC i de la coalició aixoplugada, fins ara, per Ciutadans, com a “l’estranya parella”, ha fet un advertiment: “Avui no ens estenguin la mà”, assenyalant que la manera com Ada Colau ha pogut revalidar la seva alcaldia no passarà desapercebuda a Esquerra: “En prenem nota, no serem aliats mesells i dòcils d’un suposat progressisme”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat